TEUNIS RUITEN | THEATERMAKER

HOME

DIJK-IN


KOSTUUM ONTWERP

(placeholder)

Een hoge dijk, een FM zender en je eigen autoradio. Dat zijn de  ingrediĆ«nten van de voorstelling Dijk-in. In mei 2014 is op uitnodiging van Festival Karavaan een re-make van de Dijk In uit 2007 gespeeld op de Hondsbosse- en Pettemerzeewering, wellicht de beroemdste (en beruchtste) dijk van Nederland. Vanaf het festivalhart in het dorp Petten reed het publiek naar de zeezijde van deze kolossale zeewering. Handrem vast, motor uit! Terwijl de zon in de achteruitkijkspiegel onderging, kwam de dijk tot leven.


Het publiek werd met een grote knipoog meegenomen door de geschiedenis van dijkbouw in Nederland.

"Steeds weer de dreiging van het water, in beeld, geluid en echt water, dat boven de dijk omhoog spuit. Spectaculaire voorstelling."

Een radioreporter op de Dijk doet samen met Stefan Stasse (bekend van radio 2) verslag van de eeuwenlange strijd tegen het water. Om aan het eind met een zucht van verlichting het land weer terug te geven aan de zee. 120 meter brede projecties, watereffecten, geluid uit je autoradio, een fanfare-orkest en twee bijna vliegende zeenimfen zorgden voor een geweldig schouwspel.


1,5 uur drive-in spektakel met: radio, grote beelden, water, licht, geluid, Stefan Stasse, Poolse Vis en het Groot Karavaan Orkest. Zie hiernaast de trailer. Lees hier een artikel uit Noord Hollands Dagblad.


Recensie Noord Hollands Dagblad